250502592 Witte chocoladekoekjes - Lucky Chocolate

Witte chocolade koekjes

Charlotte dook alweer voor de laatste keer de keuken voor ons in. En zij maakte deze heerlijke chocolade koekjes. Zet jij deze plaatjes straks ook tafel? Bakken maar! 

Benodigdheden:
mixer
kom
bakplaat met bakpapier

Ingrediënten voor 12 koekjes:
200 gram (volkoren) bloem
115 gram zachte (plantaardige) roomboter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram witte chocolade callets
50 gram gehakte walnoten
50 gram kristalsuiker
2 kleine eieren 
1 theelepel bakpoeder
1/2-1 theelepel kaneelpoeder
snufje zeezout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker romig en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop deze mee.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en mix nog even kort.
  4. Hak de witte chocolade en de macademia noten in stukjes en meng ze door het koekjesdeeg.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen of met een lepel balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte houdt, tussen de balletjes, want het deeg loopt nog uit.
  6. Bak de witte chocolade chipcookies in 20 minuten gaar in de oven. TIP: wil je de perfecte, ronde koekjes? Pak een ronde bakring die om de koekjes past en draai ze op de bakplaat in de bakring rond. Laat ze afkoelen op een rooster.