250502592 Sinaasappel chocoladetaart met pistache - Lucky Chocolate

Sinaasappel chocoladetaart met pistache

De laatste keer dat Betul voor ons de keuken indook. En ze pakte uit! Met deze heerlijke chocoladetaart. 

Benodigdheden:
taartvorm 15 cm, bekleed met bakpapier en ingevet
mengkom
mixer

Ingrediënten chocoladecake:
135 gram zelfrijzend bakmeel
20 gram cacao poeder
1 theelepel bakpoeder
100 gram (fijne) kristalsuiker
65 gram plantaardige boter
2 eieren
65 milliliter amandelmelk
3 eetlepels sinaasappel marmelade 
20 gram pistache grof gehakt, plus extra voor de versiering

Ingrediënten chocolade frosting:
400 gram poedersuiker
125 gram plantaardige boter
150 gram chocolade, gesmolten en afgekoeld, plus extra voor de versiering
1 theelepel vanille aroma
65 milliliter amandelmelk

Werkwijze:
1. Begin met het cakebeslag. Zodra de cake in de oven zit, kun je met de frosting beginnen.Mix voor de cake bodem eerst de boter los. Voeg hier suiker aan toe en mix tot een romig geheel.
2. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Voeg als laatst meel, bakpoeder, cacaopoeder en amandelmelk toe. Mix tot alles goed door.
3. Stort het beslag in de vorm. Bak het in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 45 minuten. De cake is gaar als een satéprikker er droog uit komt. Laat de cake volledig afkoelen.
4. De frosting maak je door eerst de boter los te mixen. Voeg de gesmolten chocolade en vanille aroma toe en mix goed door.
5. Voeg beetje bij beetje wat poedersuiker bij het boter-chocolade mengsel. Tot slot voeg je wat amandelmelk toe tot het goed smeerbaar wordt. Nu kan de cake opgebouwd worden.
6. Snijd de cake door de helft en bestrijk de onderkant met de sinaasappel marmelade en de grof gehakte pistachenoten.
7. Plaats de andere helft van de cake erop. Smeer de chocolade frosting aan de bovenkant en zijkanten van de taart. Blijft je frosting plakken? Hou je mes/lepel even onder heet water. Zo kun je de taart makkelijker glad afsmeren.
8. Tot slot kun je de taart versieren met de gesmolten chocolade en (fijn) gehakte pistachenoten.

Ps: Heb je chocolade frosting over? Dit kun je een week lang afgedekt in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer.