250502592 Ruby taartjes - Lucky Chocolate

Ruby taartjes

Wie houdt er nu niet van taart? En daarom ging Betul aan de slag met kleine taartjes met ruby en pure chocolade. 

Benodigdheden:
8x Taart ringetjes van 8 cm doorsnee
Keukenmachine
Vershoudfolie
Oven

Ingrediënten voor de taartbodem:
60 gram bloem
25 gram amandelmeel
65 gram poedersuiker
95 gram roomboter, koud en in blokjes
half losgeklopt eitje
snuf zout

Ingrediënten voor de vulling:
4 theelepels chocoladepasta
4 theelepels frambozenjam
200 gram ruby chocolade
100 milliliter slagroom
2 eetlepels amandelschaafsel (optioneel)
30 gram pure chocolade

 

 

Werkwijze taartbodem:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    2. Stop alle ingrediënten voor de bodem, behalve het eitje, in de keukenmachine en mix het tot een kruimelig deeg.
    3. Voeg het eitje toe en mix/kneed tot het een samenhangend geheel wordt. Wikkel vershoudfolie over het deeg en laat het voor een half uur rusten in de koelkast.
  2. Strooi een klein beetje bloem op je werkblad en rol het deeg dun uit. Snijd er rondjes uit die iets groter zijn dan de bakringen en bekleed de bakring met het deeg.
  3. Prik gaatjes in de bodem en snijd de bovenkant netjes weg.
  4. Bak je taartjes voor ongeveer 18 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden en laat ze vervolgens afkoelen. 

Werkwijze vulling

  1. Maak ondertussen de ruby chocolate ganache. Verwarm de slagroom tot net onder kookpunt en schenk het over de chocoladedruppels heen. Laat het 5 min staan en roer het daarna door tot een egaal mengsel. Laat afkoelen.
  2. Vul 4 taartbodems met jam en de andere 4 met chocoladepasta. Gebruik 1 theelepel per taartje en smeer het uit over de bodem.
  3. Verdeel het amandelschaafsel over de taartjes en vul ze vervolgens met de chocolade ganache. 
  4. Maak het taartje af met leuke streepjes van gesmolten pure chocolade
  5. Laat het taartje een uurtje opstijven in de koelkast. Enjoy!!

 Tip: Wil je dat de ganache een meer roze kleur blijft behouden? Voeg dan een theelepel bietenpoeder toe aan de ganache.