250502592 Mini snickers taartje - Lucky Chocolate

Mini snickers taartje

Je favoriete reep (of gewoon eentje die je ook erg lekker vindt ;-)) omgetoverd tot een overheerlijk taartje! Dit mini Snickers taartje, gemaakt door Suzanne, heeft alles wat je in de reep ook vindt en nog een heerlijke koekbodem als extra. Wat wil een mens nog meer!

Benodigdheden:
Mini springvorm (15 tot 18 cm)
Bakpapier
Beslagkom
Steelpannetje

Ingrediënten voor de bodem:
100 gram koude roomboter
50 gram kristalsuiker
150 gram bloem
Snuf zout

Voor de vulling:
2 eetlepels pindakaas
50 gram ongezouten pinda’s
3 eetlepels caramelpasta

Voor de chocoladelaag:
60 milliliter slagroom
60 gram pure chocolade callets

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de ingrediënten voor de bodem samen in een beslagkom en kneed tot een stevig deeg.
2. Bekleed de mini springvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Zorg dat er rondom opstaande randen zijn van het deeg, anders loopt je vulling er straks vanaf.
3. Bak de bodem 20 minuten in het midden van de oven tot hij licht goudbruin is. Laat hem vervolgens afkoelen voor je verder gaat.
4. Besmeer de afgekoelde bodem met de pindakaas. Hak de pinda’s een beetje fijn en verdeel 2/3 hiervan over de pindakaas. Verdeel gelijkmatig uit met de achterkant van een lepel.
5. Verhit de slagroom in een steelpannetje, tot deze net niet kookt. Haal het pannetje van het vuur en voeg de pure chocolade toe. Roer dit met een garde goed door, tot je een glad geheel hebt.
6. Verdeel dit over de caramelpasta en smeer weer gelijkmatig uit. Verdeel als laatste de overgebleven pinda’s over de chocolade en zet het Snickers taartje daarna minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Eet smakelijk!