250502592 Kruidnootjeskoekjes met chocolade - Lucky Chocolate

Kruidnoot-koekjes met chocolade

Met het heerlijk avondje in aantocht, staan we uren in de keuken om allerlei lekkers te maken! En zo ontstonden deze kruidnootkoekjes: het beste van twee werelden als je het Charlotte vraagt!

Benodigdheden:
Oven
Kom
Mixer
Bakplaat

Ingrediënten voor 45 kruidnootjes:
200 gram (volkoren) bloem
115 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur óf 80 gr kokosolie en 20 ml (plantaardige) melk
60 gram ery-pure of kristalsuiker
60 gram ery-bronze of bruine suiker
35-50 gram pure chocoladedruppels
2 theelepels bakpoeder
1 ei
1 eetlepel zonnebloemolie
optioneel: 1 eetlepel cacaopoeder
1 theelepel vanille-extract
1 flinke theelepel kaneelpoeder óf koek- en speculaaskruiden
snuf zeezout

 

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olie/boter met de suiker(vervangers) en eventueel (plantaardige) melk door elkaar. Voeg daarna de vanille, het zout en de kaneelpoeder toe. Meng goed door elkaar.
2. Voeg ook de bloem, bakpoeder, ei en zonnebloemolie toe. Mixen maar!
3. Voeg op het laatst de chocoladedruppels toe.
!! LET OP: vanaf hier kun je er voor kiezen om de helft te maken zonder cacaopoeder en de andere helft van het deeg te mengen met cacaopoeder. Deeg te nat? Voeg wat extra bloem toe.
4. Maak kleine bolletjes (ze worden groter door het bakpoeder) druk ze wat plat en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
5. Bak ze in een voorverwarmde oven voor zo’n 10-15 minuten. Houd tussentijds goed in de gaten en verleng/verkort waar nodig.
6. Laat goed afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden. Bewaar in een luchtdichte pot. Hmmm!