250502592 K-bar - Lucky Chocolate

K-bar

Deze keer deelt Suzanne een recept wat haar altijd weer meeneemt naar Canada wanneer zij het proeft. Daar heeft zij het namelijk voor het eerst gegeten en het recept afgekeken van haar schoonfamilie die daar woont. Hier in Nederland is het niet echt bekend, maar wat Suzanne betreft zeker een goede toevoeging. Helemaal als je van de combinatie pindakaas & chocolade houdt! En dit recept lijkt een beetje op onze rondo’s, alleen de pindakaas mist nog.┬á

Benodigdheden:
keukenmachine of een plastic zak en een deegroller
steelpannetje (2x)
beslagkom
vierkante bakvorm (+/- 20 cm)

Ingredi├źnten:
300 gram special K cornflakes
300 gram stroop
150 gram suiker
260 gram pindakaas
150 gram chocolade callets (melk)
100 gram butterscotch chips
50 gram boter

Werkwijze:
1. Bekleed een (vierkante) bakvorm met bakpapier, zodat je de K-bar straks makkelijk weer uit de vorm krijgt.
2. Doe de cornflakes in een keukenmachine en maal ze kort. Ze hoeven niet helemaal fijngemalen te worden, maar wel in kleine stukjes. Heb je geen keukenmachine? Doe dan de cornflakes in een plastic zak, bijvoorbeeld een pedaalemmerzak. Laat alle lucht eruit en knoop de zak goed dicht. Sla vervolgens met een deegroller de cornflakes fijn.
3. De stukjes cornflakes doe je in de beslagkom. Voeg de stroop en suiker samen in een steelpannetje en zet op een laag vuur. Verwarm het al roerend tot de suiker is opgelost, zorg ervoor dat het niet kookt!
4. Haal de pan van het vuur en voeg de pindakaas hieraan toe. Roer dit door totdat de pindakaas volledig is opgenomen. Schenk het pindakaas/stroopmengsel bij de cornflakes en roer dit goed door elkaar. Het is nogal een plakkerig gedoe, maar zorg dat alle cornflakes bedekt zijn met het mengsel. 5. Schep dit vervolgens in de bakvorm en verdeel het over de bodem. Druk goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
6. In een ander steelpannetje doe je de chocolade callets, butterscotch chips en de boter bij elkaar en laat het op een laag vuurtje smelten. Heb je geen butterscotch chips? Laat deze dan weg en halveer de hoeveelheid boter. Wanneer het gesmolten is tot een gladde massa giet je dit over de bodem van cornflakes en verdeel het gelijkmatig.
7. Zet de K-bar minimaal een uur in de koelkast, zodat de chocolade weer kan uitharden. Snijd in (niet al te grote) stukjes en enjoy!