250502592 Havermoutkoekjes met witte chocolade en cranberries - Lucky Chocolate

Havermoutkoekjes met witte chocolade en cranberries

 Suzanne ging voor ons opnieuw aan de slag in de keuken. Deze koekjes zijn verslavend lekker. Met dit recept maak je ongeveer 14-16 koeken.

Benodigdheden:
weegschaal
beslagkom
mixer met garde
bakplaat met bakpapier

Ingrediënten:
150 gram roomboter (kamertemperatuur)
100 gram lichtbruine basterdsuiker
180 gram bloem
100 gram havermout
120 gram witte chocolade callets
80 gram cranberries
snufje zout

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Omdat je tussendoor vieze handen gaat krijgen, is het handig om vooraf alvast de chocolade en cranberries af te wegen en in een apart bakje te doen.
2. Doe de zachte boter samen met de suiker in een beslagkom en mix deze romig. Voeg de bloem, havermout en een snuf zout hieraan toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Het deeg blijft een beetje kruimelig, maar moet wel een samenhangend geheel blijven.
3. Voeg vervolgens de chocolade en cranberries toe en kneed deze goed door het deeg.
4. Bekleed je bakplaat met bakpapier. Maak balletjes van het deeg die ongeveer net zo groot zijn als een flinke walnoot. Druk het balletje plat op de bakplaat tot een rondje van +/- 1cm dik. Omdat de koekjes bijna niet uitlopen tijdens het bakken hoef je er niet heel veel ruimte tussen te laten.
5. Bak de koekjes in 12 minuten af. Laat nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster. De koeken harden tijdens het afkoelen uit en zijn het lekkerst als ze goed krokant zijn.