fbpx

Gepofte quinoa-havermout taart met ruby chocolade

Ook Charlotte deelt met ons elke maand een chocoladerecept. Je kunt haar volgen op Instagram waar ze de leukste eettips geeft en jou verleidt met heerlijke foto’s.
Charlotte liet zich inspireren door oh my pie voor het maken van deze taart met ruby chocolade.

Benodigdheden:
Ronde springvorm 22 cm
Bakpapier
Kom
(Siliconen) lepel

Ingrediƫnten:
100 gram pure chocolade
80 gram ruby chocoladedruppels
80 gram maple syrup
50 gram gepofte quinoa
30 gram grove havermout
15 gram kokosolie
snufje zeezout

Voor de topping:
geraspte kokos
gehakte hazelnoten
gojibessen

Werkwijze:
1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie of boter.
2. Verwarm de pindakaas, maple syrup en pure chocolade au bain-marie. Blijf goed roeren.
3. Spatel de gepofte quinoa, grove havermout en een snuf zeezout door het chocolademengsel.
4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel of een siliconen spatel.
5. Schuif de bodem voor 1 Ć  2 uur in de koelkast om uit te harden.
6. Verwarm na een uur de ruby chocolade en kokosolie au bain-marie en blijf roeren.
7. Schenk dit mengsel over de uitgeharde bodem. Schuif de taart in de koelkast om de laatste laag uit te laten harden en serveer vanuit de koelkast.

> Wil je er leuke cupjes van maken? Gebruik dan een springvorm van 15 cm en verdeel het overige over een mini muffinvorm.