250502592 Chocolate roll - Lucky Chocolate

Chocolate roll

Voor deze ‘Chocolate roll’ heb je niet zoveel nodig. Het hoeft niet gebakken te worden, maar je hebt wel een heerlijk koekje. Betul heeft in de keuken staan rollen voor jullie. Rol jij ook mee?

Benodigdheden:
Vershoudfolie
Pannetje
Kom

Ingrediënten:
200 gram pure chocolade
65 gram boter
50 gram pistachenoten
50 gram amandelen
50 gram gekonfijte sinaasappel
130 gram bitterkoekjes
4 eetlepels poedersuiker

 

Werkwijze:

  1. Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie.
  2. Hak ondertussen de noten grof en de koekjes in kleine stukken.
  3. Voeg de noten, koekjes, gekonfijte sinaasappel bij de chocolade en roer het goed door.
  4. Stort het mengsel in een lijn op een stuk vershoudfolie en rol het strak op tot een mooi gevormde rol.
  5. Koel de chocolade roll in de koelkast voor 2 a 3 uurtjes.
  6. Haal de rol uit de koelkast. Strooi de poedersuiker over de rol heen en snijd de rol mooi in plakjes! Enjoy!

 

PS: kun je geen gekonfijte sinaasappel vinden? Je kunt ze ook vervangen door gedroogde cranberry’s!