250502592 Chocolate chip truffels - Lucky Chocolate

Chocolate chip truffels

Suzanne gaat iedere maand een heerlijk recept met ons delen. Je kunt haar volgen op Instagram, maar zij heeft ook een eigen foodblog.
Zij maakte voor ons dit heerlijke chocolade recept.

Dit recept voor chocolate chip truffels is bijna te simpel voor woorden, maar dat is de uitkomst ervan zeker niet! Ideaal voor de echte chocoladeliefhebber, want je hebt dubbelop chocolade en daarnaast hoef je er ook nog eens weinig moeite voor te doen.
Extra pluspunt is dat ze het perfecte formaat hebben om in een hap in je mond te doen.
Met dit recept maak je 12 tot 16 truffels, afhankelijk van de grootte.

Benodigdheden:
Steelpannetje RVS of glazen kom
Keukenmachine
Lepel
Bakpapier

Ingrediënten:
250 gram chocolate chip cookies
100 gram monchou
150 gram pure chocolade + beetje extra ter decoratie

Werkwijze: 
1. Maal de chocolate chip cookies fijn in een keukenmachine of blender. Heb je die niet? Dan kun je ook de koekjes in een goed afgesloten plastic zak doen en ze met een deegroller fijn slaan/rollen. Let daarbij wel op dat je niet je aanrecht kapot slaat of dat de zak open vliegt, want dan heb je straks overal koek behalve in je mond!
2. Wanneer de koekjes fijngemalen zijn, voeg je de monchou eraan toe. Meng je dit er goed doorheen. Dit gaat het makkelijkst als je de monchou in kleine stukjes verdeeld en mee laat draaien in de keukenmachine, maar je kunt het er ook met de hand doorheen kneden. Wanneer je een grote plakkerige bal hebt waar geen kruimels meer vanaf komen weet je dat je goed gemengd hebt.
3. Draai nu kleine balletjes van het koekmengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Leg deze balletjes op een vel bakpapier en zet ze een half uur in de koelkast.
4. Snijd vervolgens wat extra chocolade fijn, deze ga je straks ter decoratie op de truffels strooien. Ik heb hiervoor de maandspecial van Lucky Chocolate gebruikt, namelijk een combireep van melk- en karamelchocolade. Yummie!
5. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie. Dat doe je door een pannetje met heet water te vullen en daarboven in een aparte kom de chocolade al roerende te laten smelten.
6. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is haal je de balletjes uit de koelkast en haal je ze een voor een door de gesmolten chocolade heen. Ik doe dit door ze op een eetlepel te leggen en daarmee onder te dompelen.
7. Leg het met chocolade bedekte balletje weer terug op het bakpapier. Strooi de fijngehakte chocolade eroverheen voordat de pure chocolade is uitgehard, anders blijft het niet meer zitten. Herhaal dit tot alle balletjes bedekt zijn met chocolade en zet ze daarna weer een uur in de koelkast zodat de buitenste laag goed hard wordt. En daarna: eet smakelijk! 🙂