250502592 Chocolate chip muffins - Lucky Chocolate

Chocolate chip muffins

Charlotte ging opnieuw aan de slag en maakte deze heerlijke eenpersoons chocolade muffins. Lees hier het recept en ga thuis aan de slag! Wij zeggen: bakken maar…  

Oven
Muffinvorm(pjes)
Keukenmachine

Ingrediënten:
190 gram (volkoren) bloem
85 gram (plantaardige) ongezouten roomboter
30-50 ml (plantaardige) melk
25-50 gram pure chocoladedruppels
6 ontpitte medjoul dadels
2 eieren
2 handjes gehakte hazelnoten
2 eetlepels bruine suiker of suikervervanger
1 banaan
1-2 theelepels kaneelpoeder
1-2 theelepels koek- en speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel baking soda
flinke snuf zeezout

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vul de muffinvorm met vormpjes óf vet de vorm in.
2. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zeezout en kruiden door elkaar.
3. Meng in een keukenmachine de banaan, ontpitte dadels, vanille, suiker(vervanger), melk en boter tot een glad mengsel.
4. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng goed door elkaar. Voeg de gehakte hazelnoten en chocoladedruppels toe. Als het een te vast mengsel is, kun je wat extra melk toevoegen. Eventueel bovenop nog wat gehakte hazelnoten.
5. Schuif 5 minuten in de oven. Verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden voor 15 minuten. Houd tussentijds in de gaten en controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.