250502592 Chocolate bananabread - Lucky Chocolate

Chocolate bananabread

Charlotte ging de afgelopen maand flink aan de slag in de keuken, want zij maakte zelfs 3 chocolade recepten. Hierbij haar 2de creatie; chocolade bananenbrood.

Benodigdheden:
Oven
Keukenmachine
Kom
Spatel
Cakeblik
Bakpapier

Ingrediënten:
200 gram havermeel of fijne havermout
50 ml (plantaardige) melk
30 gram pure chocoladedruppels
6 ontpitte medjouldadels
3 rijpe bananen
3 eieren
1 zakje bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
snufje zeezout

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mocht je fijne havermout hebben, maal dit dan eerst fijn in de keukenmachine.
3. Mix de bananen met de havermeel, (plantaardige) melk, de ontpitte dadels, bakpoeder, kaneelpoeder en zeezout tot een glad beslag.
4. Giet het beslag in een kom er roer de eieren erdoorheen. Roer ook de gewenste hoeveelheid chocoladedruppels erdoor.
5. Bedek een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel in het blik. Strijk de bovenkant glad met een lepel of siliconen spatel.
6. Schuif het cakeblik in het midden van de oven voor zo’n 35-40 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
7. Laat de cake afkoelen in de oven. Snijd het daarna in plakken en serveer met bijvoorbeeld wat kwark en vers fruit of slagroom en kaneelblokjes.