250502592 Chocolademousse - Lucky Chocolate

Chocolademousse

Suzanne gaf aan dat als echte chocolade liefhebber chocolade natuurlijk in een toetje niet ontbreken. Deze chocolademousse van pure chocolade is heerlijk vol van smaak en een perfecte afsluiter voor ieder diner! Makkelijker te maken dan je misschien denkt en ook nog eens leuk omdat je verschillende technieken gebruikt in de keuken.

Benodigdheden:
Beslagkom 2x
Hitte vaste kom
Steelpannetje
Mixer met garde
4 glaasjes/kommetjes

Ingrediënten:
200 gram pure chocolade
3 eiwitten
90 gram suiker
250 ml slagroom

Werkwijze:
1. Ontvet één van de beslagkommen door er een paar druppels citroensap doorheen te wrijven met een schoon stukje keukenpapier. Scheidt de eieren en doe de eiwitten in de vetvrije kom. Klop de eieren stijf en doe beetje bij beetje de suiker erbij tijdens het mixen. De eieren zijn goed als je de kom ondersteboven kan houden zonder dat er iets uit valt.
2. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Doe de chocolade in een hitte vaste kom (bijvoorbeeld glas of RVS). Vul een steelpannetje voor ongeveer 1/3 met water en gebruik deze om de chocolade au bain-marie de chocolade te smelten.
3. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de opgeklopte slagroom heen. Ga niet hard roeren, maar schep het er rustig doorheen zodat je een luchtig mengsel krijgt. Wanneer dit goed gemengd is, schep je ook voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor. Ook hierbij geldt dat je het zo luchtig mogelijk wilt houden, dus gebruik bijvoorbeeld een spatel en “vouw” de eiwitten er rustig doorheen.
4. Pak 4 glaasjes of kommetjes en vul deze allemaal met evenveel chocolademousse. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven. Maak eventueel af met wat geraspte chocolade bovenop en eet smakelijk!