250502592 Chocolade schotsen - Lucky Chocolate

Chocolade schotsen

Wil je een heerlijk toetje serveren? Met een chocolade schots als uitblinker. Daar wist Charlotte raad mee.

Benodigdheden:
Kom
Pannetje
Bakplaat met bakpapier

Ingredi├źnten:
350 gram (pure) chocolade
75 gram (gezouten) noten, gehakt
2 eetlepels notenpasta (bijv. 100% pindakaas)
1 theelepel kaneelpoeder
snuf grove zeezout

Werkwijze:
1. Laat de chocolade au bain-marie smelten.
2. Doe ondertussen de notenpasta in een pannetje en verwarm op laag vuur.
3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schenk de chocolade op de bakplaat en smeer uit tot ongeveer 0,5 centimeter dikte.
4. Schenk de notenpasta op de chocoladelaag en maak een swirl met een sat├ęprikker. Verdeel de swirl over de hele bakplaat.
5. Bestrooi met de gehakte noten, zeezout en verdeel de kaneelpoeder over de laag.
6. Zet de chocolade in de koelkast en laat zeker 1,5u uitharden. Breek daarna in mooie schotsen en serveer met een bolletje ijs. Hmmm!