250502592 Chocolade fudge - Lucky Chocolate

Chocolade fudge met oreo

Betul ging al voor de Kerst aan de slag met dit recept. Deze fudge is dan allesbehalve standaard te noemen en heeft een feestelijk tintje. Maar die kan ook nu natuurlijk gemaakt worden, want we zijn toe aan feestelijke momenten vol met plezier en genieten.

Benodigdheden:
steelpan
brownievorm 28×18 cm met bakpapier bekleed

Ingrediƫnten:
150 gram pure chocolade
halve rol oreo koekjes, in vieren
8 oreo’s met witte chocolade, in vieren
hand vol pinda’s of andere noten naar keuze, grof gehakt
1 blikje gecondenseerde melk

 

 

Werkwijze:

  1. Verwarm de gecondenseerde melk in de pan op laag vuur en blijf roeren.
    2. Voeg de chocolade druppels toe en roer het goed door. (haal de pan wel van het vuur af, anders verbrand de chocolade)
    3. Blijf roeren tot het geheel wat dikker is geworden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg tot slot de pinda’s en oreo’s er aan toe en roer het door elkaar. Bewaar wat extra oreo’s ter garnering.
  3. Giet het mengsel in de bakvorm
  4. Decoreer met oreo koekjes en pinda’s en laat het minimaal 6 uur, of het liefst de hele nacht, koelen in de koelkast
  5. Snijd het in blokjes en geniet!

Lactose intolerant of vegan? Vervang de gecondenseerde melk voor gecondenseerde kokosmelk!