250502592 Chocolade dadels - Lucky Chocolate

Chocolade dadels

Betul ging voor ons aan de slag met haar favoriete chocolade; pure chocolade. Deze dadels zet je binnen een handomdraai op tafel. Nog lekkerder als je de chocolade tempereert, dan krijg je een hard laagje chocolade over de dadels heen. Maar daar vertellen wij jullie binnenkort meer over. 

Benodigdheden:
bakpapier
groot bord
kommetje

Ingrediënten:
150 gram pure chocolade
10 medjoul dadels
20 amandelen
notenpasta: pindakaas, tahin en/of amandelpasta
toppings zoals kokosrasp, geroosterde sesamzaadjes en/of pure hagelslag 

Werkwijze
1. Smelt de pure chocolade. Dit kan au bain-marie of in de magnetron (30 seconde per keer en tussendoor goed roeren)
2. Ondertussen snijd je de dadels door de helft en verwijder je de pit. 
3. Vul de dadels met 2 amandelen, een kleine theelepel notenpasta. Ik gebruikte hier verschillende notenpasta voor de afwisseling. Je kunt het natuurlijk ook bij 1 houden, kijk wat er in de kast staat! 
4. Leg alvast het bord klaar met een vel bakpapier erover.
5. Haal de gevulde dadels door de pure chocolade. Dit gaat het makkelijkste met twee vorken en leg de dadels op het bakpapier. 
6. Strooi als laatste de geroosterde sesamzaadjes of andere toppings over de dadels. Laat de chocolade een uurtje uitharden in de koelkast. Geniet ervan!

Chocolade over? Je kunt er stukjes fruit doorheen halen en uit laten harden op bakpapier. Je kunt de overige chocolade ook in zijn geheel op het bakpapier storten en het bestrooien met noten. Laat het uitharden en daarna kun je het lekker opeten. Zo hoef je de chocolade niet weg te gooien! Want daar doen we natuurlijk niet aan!