250502592 Brownie met cookie dough bodem - Lucky Chocolate

Brownie met cookie dough bodem

Betul ging voor ons deze maand aan de slag met pure chocolade. Zij maakte een brownie met 2 verschillende laagjes. Het moeilijkste is het einde: om helemaal te wachten met snijden, en opeten, totdat hij afgekoeld is.

Benodigdheden voor 15 stuks:
Brownievorm 28x18cm
Bakpapier
Keukenmachine/mixer
Mengkom
Spatel
Steelpan

Ingrediƫnten:
Voor de cookie bodem
125 gram (plantaardige) boter
75 gram kristalsuiker
80 gram gehakte hazelnoten
1tl vanille aroma
175 gram bloem
2 eieren
125 gram chocolate chip cookies

Voor de brownie
100 gram (plantaardige) boter
150 gram pure chocolade
2 eieren
200 gram donkere basterdsuiker
1tl vanille aroma
1 el cacao poeder
55 gram bloem

 

 

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst de koekjesbodem door de boter met suiker te mixen tot het geheel samenkomt, dit duurt een paar minuten.
2. Hierna kun je de overige ingrediƫnten, behalve de chocolate chip cookies, erbij voegen. Mix of kneed dit goed door. Voeg als laatste de chocolate chip cookies toe en roer het door.
3. Stort alles in een met bakpapier beklede bakvorm. Let op: het beslag is nogal plakkerig, maar dit kun je oplossen door het beslag met de bolle kant van een natte lepel in de vorm te drukken
4. Meng vervolgens in een pannetje op laag vuur de chocolade en de boter met elkaar. Zodra alles gesmolten is, kan de pan direct van het vuur. Laat het even tot kamertemperatuur komen voordat je verder gaat.
5. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan de chocolademengsel. Voeg het tweede ei toe als het eerste ei is opgenomen.
6. Doe de suiker erbij. Mix goed door totdat de suiker goed is opgenomen.
7. Voeg als laatste de vanille aroma, bloem en cacaopoeder toe en mix het nog door.
8. Stort dit boven het koekjesbeslag en doe het voor 40 minuten in de oven.
9. Nu komt het moeilijkste gedeelte: laat het gebakje helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt! Enjoy!