250502592 Chewy brownie met witte chocolade en framboos - Lucky Chocolate

Chewy brownie met witte chocolade en frambozen

Chewy brownies met witte chocolade en framboos

Het tweede recept van Suzanne
Sommige ingrediënten gaan gewoon erg goed samen, zoals chocolade en framboos. Lekker zoet gecombineerd met een beetje zuur, waardoor beide smaken nog beter naar voren komen. En omdat je van chocolade nooit genoeg kan hebben, gooien we er in dit brownierecept ook nog wat extra witte chocolade bij! 


Benodigdheden:
Steelpannetje
Beslagkom
Mixer met garden
Vierkante bakvorm (ongeveer 20 cm)
Bakpapier

Ingrediënten:
230 gram roomboter
450 gram kristalsuiker
150 gram pure chocolade callets
4 eieren
2 theelepels vanille extract
200 gram bloem
snuf zout
50 gram witte chocolade callets
100 gram frambozen

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Doe de roomboter en de pure chocolade in een steelpannetje en zet dit op laag vuur. Smelt de boter en chocolade al roerend tot je een gladde massa hebt. Haal de pan dan van het vuur en laat eventjes afkoelen (ongeveer 5 minuten).
3. Doe de suiker in de beslagkom en giet het afgekoelde boter/chocolade mengsel erbij. Mix het geheel goed door tot de suiker is opgenomen.
4. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix nogmaals tot alles goed is opgenomen. Vervolgens voeg je de bloem en een snuf zout toe en mix je het voor de laatste keer.
5. Als laatste voeg je de witte chocolade callets en de frambozen aan het mengsel toe. Spatel dit er voorzichtig doorheen, anders plet je alle frambozen en wordt je brownie straks te nat. Ik heb zelf frambozen uit de diepvries gebruikt: deze zijn minder kwetsbaar en kun je makkelijker door het beslag roeren.
6. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en schep het browniebeslag er in. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm met een spatel of de achterkant van een eetlepel. Bak de brownie in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Hij mag in het midden nog wat zacht zijn, zo krijg je een extra chewy brownie!
Laat voor het aansnijden even 15 minuten afkoelen in de vorm.

Kleine side note: door het sap van de frambozen kan het lijken of je brownie aan de bovenkant verbrand is. Dit is niet het geval (tenzij je hem natuurlijk 2 uur in de oven laat staan, maar de donkere stukken zijn verkleurd door het sap wat uit de frambozen is gekomen.